Saknar hemma.

Övrigt

Sex dagar in i äventyret är det första gången jag känner att jag längtar hem. Till Iris och Esther, mitt kök, min mat i skafferiet och mitt vardagsrum på kvällen med tända ljus, rökelse och Downtown Abbey på tvn. Bara att få vakna upp i min egen säng som jag alltid sover i och ha egentid på kvällen tillsammans med mitt te som jag själv har valt. Mmm. Längt på det.

Jag har haft det så himla svårt att komma igång med plugget den här veckan. Kanske är det normalt när man glider iväg från sina vanliga rutiner men jag måste verkligen säga att det 100% inte hjälper mina igångsättningssvårigheter. Jag känner dessutom att jag också får dra lite dubbelt lass nu med initiativförmåga när M ska lära sig univeristetsplugga. Jag menar, jag fattar att det är svårt och det är helt okej men någonstans har han ändå skrivit upp sig på en femårig utbildning med högt tempo. Av eget val.

Och jag förstår att det jobbiga för mig mest ligger just där - hos mig själv. Men jag klarar inte riktigt att hålla det rent och undanplockat och harmoniskt om jag inte får någon hjälp i vårt gemensamma hushåll (jag får hjälp men just nu är det en period där det känns som att jag kommer behöva dra mycket i trådarna och fråga om hjälp vilket är vad jag inte orkar). Han är fantastisk på många sätt och jag hade aldrig bytt bort honom för allt i livet liksom, men jag är samtidigt så himla. lättpåverkad. av. energier. Vet inte riktigt om det går att förstå om man själv inte är det. Men det är så himla tungt när jag känner hans TYNGD och TRÖTTHET för jag får liksom göra allt jag kan för att inte själv dras med i det. Och då går all min energi till att kämpa med det istället för att kunna göra fina, peppiga och roliga saker både för mig själv men även hemma. Jag som redan är så jävla trött varje dag i hela mitt liv har också lite svårt att godta det som ursäkt från andra tror jag, och det är liksom inget jag medvetet försöker göra liksom men det bara är så. När man själv varje morgon får gå upp och vara lika skittrött som man sen är på eftermiddagen och på kvällen för att sedan känna samma sak nästa dag. Man KAN göra saker trots att man är trött.

Ber om ursäkt för onsdagsrant, men behövde verkligen få det ur mig. Nu ska jag skriva om bildanalys som metod.

Gillar

Kommentarer