Produktion AFUK | Dag 1

Cirkus

Hej och välkommen till mitt skolprojekt! Vi ska tillsammans med vår guide/regissör/outside eye skapa vårt slutprojekt, som kommer visas på AFUK i Köpenhamn den 21-22 juni!
Vi hade lite intro och kickoff förra veckan där vi började prata om viewpoints, och valde ut en inspobild var.
Vi kunde välja inom områdena:
- Kandinsky (geometri/kubism)
- Fransiska Klausen (geometri/kubism)
- Andy Goldsworthy (geometri/land art)
- Nancy Holt (land art)
- Religös geometri (sacred geometri+kyrka eller Islamic geometry)
(Förlåt om det är blandat svenska och engelska, mina anteckningar är på engelska och jag blandar ihop..)

Jag valde Islamic geometry och hittade den här bilden.

Första lektionen idag lekte vi med något som heter Body Storm, och det är när man är en grupp på kanske fyra personer, musik på, och så springer en och ställer sig någonstans i rummet. Precis på vilket sätt man vill, ligg sitt stå krokigt uppochner you name it. Sen så springer en i taget i resten av gruppen till den här personen och ställer sig exakt lika.
Ordningen på vem som springer när eller först är inte bestämd alls, utan då använder vi oss av en av viewpointsen: kinetic energy(..) för att känna av varandra och springa när det känns rätt.
Sen så finns det liksom flera steg av den här övningen, och det slutar typ i att man kan bygga på varandras poser med egna poser för att skapa en story/känsla/händelse.
Vet inte om ni förstår, men KUUL!

Sista timmen spenderade vi med att vara med vår bild och försöka tänka och känna vad den inspirerar oss till. Kanske vad för rörelser ex.
Jag skrev mycket ord jag kände när jag låg och tittade på den. Jag började där iallafall.

Det var allt för dag 1! Jag måste bara säga att vår regissör är fantastisk, och jag har nog aldrig känt mig så trygg i att det faktiskt kommer bli något av det här. Fast det just nu inte är så mycket mer än bilder på papper. ☺️

Gillar

Kommentarer