Mitt go-to bröd att baka!

Hållbarhet

Hej måndag! Nu börjar mina influensakänningar äntligen försvinna, och jag har faktiskt varit utomhus och gjort grejer både igår och idag. Igår hade jag en dejt med fantastiska Aida. och det var så himla fint att se henne igen. Vi åt först på ett ställe vid triangeln som hette slimfood tror jag, som trots det skumma namnet hade en jättegod vegansk pokébowl. Och nu idag har jag knallat runt Möllan med Lovisa och faktiskt köpt min nya väska! Får visa den under veckan. Superfin och enkel och passar nog mig lite bättre än de andra jag skrev om härom dagen. Dock kanske jag köper den sista i det inlägget också, bara för att ha något lite tjusigt någon gång det behövs..

Jag tänkte iallafall att ni ska få mitt snabbaste och enklaste recept på bröd som jag bakat på senaste. Har inte riktigt koll än, ibland jäser det galet mycket och ibland knappt något alls, men det blir iallafall alltid gott. Veganskt såklart, varsågod!

Receptet är baserat på Veras farmors bröd, men jag har valt att inte göra det glutenfritt och därför behöver man inte heller röra så länge som i originalreceptet.

Blir en limpform.

Ingredienser:
25 g jäst/ett halvt paket torrjäst
4 dl ljummet vatten
30 g smält smör/olja
salt
1/2 dl flytande honung eller sirap
4 dl vetemjöl
3.5 dl havregryn/fruktmüsli (man kan också byta ut detta till 3.5 dl mjöl till om man vill)

Gör såhär:
1. Vispa ut jästen i vattnet, ha i olja, salt och sirap.

2. Mät upp allt mjöl och tillsätt lite i taget i degspadet och vispa ut så att du slipper få klumpar. häll i mer, vispa mer osv tills du har haft i allt mjöl.

3. Rör ner allt havregryn, slev är lättast.

4. Blöt bakplåtspapper, inögla ihop och lägg i en limpform, häll ner smeten. Ha på sesamfrön om du vill och pensla/häll på lite olja, beror på hur lat du vill vara. Jäs under bakduk i 40 min, gärna där det är varmt. Sätt på ugnen här, 210-220°C, det beror på din ugn.

5. Baka i mitten av ugnen i 40 min, ta sen ut ur limpformen och låt svalna på galler/handduk.

Klart!
Det är så gott och lätt att göra att jag brukar dubbla den här satsen så jag får två limpor och sen skiva och frysa in den ena. Så praktiskt.

Hoppas ni testar! Kommer lägga in receptet på min matblogg också såklart så receptet finns kvar. Funderar på att skriva ett inlägg om vad som finns i min receptbok, den är så himla smidig att klippa och klistra i så det kanske kan vara kul!

Note to self: skriv in Lovisas recept på chokladbollar.

Ha en fin kväll! Nu ska jag väcka Martin som sover på soffan.

Gillar

Kommentarer