HUR DU VÄNDER EN DÅLIG DAG

Som ni vet har jag haft några dåliga dagar i rad nu ganska länge. Det är inte det att jag mår dåligt 24 timmar det dygnet, men det är ändå så att jag somnar med en negativ vibb, och det är inte riktigt vad jag vill.
Jag vet också att jag själv brukar ha ganska svårt att komma ur känslomässiga svackor som denna.
Därför tänker jag sätta upp några mål, för att försöka få en positiv rutin in i mitt liv.

Vi börjar:
1. Skriva upp fyra saker att "to-do" varje dag. Antingen kvällen innan eller när jag vaknat.
Jag älskar att skriva listor, men det är så lätt att börja fylla upp dom mer och mer, skjuta upp saker en inte hann med till dagen efter och tillslut sitter en där med en miljon saker att göra. Då är det inte konstigt att luften går ur.
Jag lägger in mina to-do's som uppgifter i appen Simplyday. Brukar välja olika färger också för extra pepp!

2. Dricka mycket vatten.
Det här är jag ju så himla dålig på, även om jag blivit bättre efter att ha använt Plant Nanny. Det är en app där du odlar en blomma. När du dricker, dricker blomman, som i sin tur går upp i level och blir större och finare! Kan låta som ett bebisspel, men jag tycker det är så kul och en lätt sak att göra för att hålla reda på hur mycket en dricker!

3. Lyssna på fler podd-avsnitt.
Det här blir nog inte så svårt. Det bästa jag vet är när jag på morgonen vill gå upp ur sängen och vara produktiv men fortfarande tyyyyp ligga kvar i sängen och snooza, att jag då sätter på ett avsnitt av valfri kul podcast. (För tillfället Beijer och Broströms bryderier)
Att gå upp blir enklare, roligare och går mycket snabbare, för du behöver bara bära med dig mobilen och lyssna. Inte titta på skärmen för att hänga med, och inte läsa någon text.
Sjukt pushigt!!

4. Tillåta mig själv att gå hem tidigt och inte göra för mycket saker.
Det var här jag föll senast, och jag måste lära mig att det är okej att säga nej och gå hem till egenheten istället. För den viktigaste att ta hand om är dig själv, och i en dålig period är det lätt att glömma.
Nej du behöver inte göra en sak till.
Nej du behöver inte hänga med den där kompisen just idag, särskilt inte om du jobbat eller gjort något liknande.


Det här tror jag kommer hjälpa mig en massa, men det beror såklart på din personlighet. Är du mer extrovert av dig än vad jag är, så kanske din bästa medicin är att hänga med kompisar konstant. Det är också okej!

5. Meditera. Eller iallafall andas mer.
Jag älskar att meditera, men det är inte alltid att jag gör det ändå. Då tänker jag att det ändå är lika bra att bara komma ihåg att andas, tänka på att saker alltid löser sig, och att varva ner virrvarret lite. Lite mindfullness liksom.
Recept:
Andas in
1
Andas ut
Andas in
2
Andas ut
Andas in
3
Andas ut
...
Upp till 10 och sen tillbaka ner till 0 igen.
Klart!

Här är mina första guidelines till mig själv, och jag hoppas att ni tycker om dom!

Gillar

Kommentarer