Filmtips till Alva! | Del 1

Hej fina, fina du! Här kommer den, den som du har väntat på.
Första delen av min långa lista av film- och serietips till dig! Jag tänkte att det är bäst att ta lite i taget, så kan jag ju skriva en del 2 när du hunnit en bit på vägen.

Vi börjar i kronologisk ordning med vilka serier jag tycker du borde se först ;). Och den här listan är såklart också till er alla som på något sätt inte sett någon eller några av dessa masterpieces.

1. Vänner
Livets serie och en av de första serierna som blev poppis när serier hade sitt break. Finns jättemånga säsonger och är den bästa sjukserien för när man sett den så kan man liksom slö-kolla på den hur många gånger som helst!

2. Gilmore Girls
En ännu äldre, klassisk serie. Supermysig och handlar om en mamma och hennes dotter Rory och deras liv i en liten stad. Finns gulliga killar man kan bli kär i. De gjorde faktiskt en comeback-säsong till GG bara förra året?! Som en reunion. Den har jag inte sätt än dock, men jag vet att den handlar om "10 år senare", också eftersom att det var precis 10 år sen serien slutade. Hur gos?!

3. SKINS
Alltså WOW är det enda jag kan säga om den här serien. Man får följa brittiska kompisgäng(ett gäng i två säsonger, sen nästa gäng osv) och på alla sjuka äventyr och dumma saker de gör. Fett rolig ovanpå allt. också massa gulliga killar och tjejer man kan limma på från sin sida dataskärmen.

4. Sense8
En nyupptäckt serie som Vera hittade, och den är GRYM. Hela serien är så coolt filmad och storyn är crazy. Man får följa massa olika personer i världen (plus på alla fina locations pga dom är i allt från Indien till Korea och typ Kenya), som plötsligt sitter ihop mentalt. +++ för spännande och precis rätt nypa av läskigt.

5. Sex and the city (serien OCH filmerna!)
Det här är också en serie som knappt behöver en presentation. Började spelas in för länge sen så första säsongerna är lite dassiga i kvalitén, men det är bara så värt att veta allt om SATC-universumet i New York med tjejgänget som knallar runt där.

Film:

1. Eat, Pray, Love
Min finaste film, fick mig att vela åka till Bali bl.a. Julia Roberts är fantastisk och det är en blandning av mysig resinspo och hopplös lycklig och olycklig kärlek. Filosofisk och mysig och får en att tänka tankar om allt.

2. The breakfast club
Den här är ju också en av jordens bästa filmer, och den som faktiskt ledde fram till hela den här listan. Så. Se den. Feelgood och nostalgisk film om en dag i kvarsittningssalen med en high schools alla stereotyper.

3. Across the Universe
En fantastisk musikalfilm med Beatles låtar. Storyn utspelar sig mest i staden där de i Beatles kom ifrån och några av namnen på karaktärerna är från deras låtas osv. Jättefin hur som helst.

4. Catch me if you can
En av DiCaprios klassiker. Han är väldigt ung och så himla cool och duktig på att skådespela att man dör. Peppig och snabb film, man sitter lite som på nålar i stress ibland, samtidigt som man bara kan smälta ner i sängen och se den här när man bara vill gosa under ett täcke.

5. The beach
Också en Leo Dicapriofilm från hans yngre år. Lite psyko, mycket fina paradisö-bilder och Leo är såklart extraordinär. +++ Spännande och intense feels på den här.

Gillar

Kommentarer