Favoritbrödet just nu + recept!

RECEPT

Vill tillägna detta inlägg till mitt favoritbröd, som jag precis skrev ner receptet på på min matblogg (som du hittar HÄR!). Att inspirationsreceptet ens hittades är tack vare Siri, och jag tror inte jag har gjort eller kan tänka mig ett enklare bröd att baka än detta. Det blir verkligen de mackigaste mackorna, och är precis så som man vill att ens frallor ska vara.

Hittills har de använts som både bröd till lyxiga lunchmackor proppade med tofu, men också som hamburgerbröd. Otroligt bra till båda.

Kolla vad fina de är ❤️

DE ULTIMATA FRALLORNA!
Ugn ca 250 grader
10 minuter + 10 minuter + gräddning
Blir två plåtar med bröd för mig!

Ingredienser:
5 dl ljummet vatten
1 dl växtmjölk
2,5 tsk salt
1 msk honung/sirap/socker

ca 10 dl vetemjöl + lite extra till utbakning

Gör såhär:

1. Vispa ut jästen i vätskan. tillsätt och rör ut saltet och sötningen.

2. Vispa ner mjölet en dl i taget, byt till något att röra med efter ca 4 dl så slipper du en kladdig visp...Beroende på mjölet så är det sammanlagt ca 10 dl som ska ner i degen. Så fortsätt hälla ner och rör ut tills konsistensen är en lös deg.

3. Häll över en halv deciliter mjöl över ytan, och lägg sedan över plastfolie eller en tallrik och låt jäsa i 1-1,5 timme.

4. Sätt på ugnen på 250 grader en stund innan jäsningen är klar.

5. Häll ut degen på en väl mjölad bänk, och strö över lite mer mjöl ovanpå. KNÅDA OCH RÖR INTE! Vi vill spara alla jäsbubblor så mycket som det går. Dela upp degen i bitar så stora som du vill att frallorna blir och ös upp på en plåt med bakplåtspapper. De kommer bli olikformade eftersom att degen är kladdig.

6. Grädda i ugnen på mittenhyllan i typ 17-20 minuter. Ta ut och låt svalna (eller är varma...)!

ENJOY. Följ min matblogg och skriv gärna en kommentar om du testar denna enkelhet! 🤓

Gillar

Kommentarer