En vanlig onsdag där vi målar sojayoghurt på fönstren

Hållbarhet, Hemma och sånt

Gulliga lillebror har varit på besök senaste veckan! Mitt i min tenta, men tack vare Hanna så har det funkat nu ändå sen han åkte. Har varit dö-stressad över att komplettera uppgifterna från helveteskursen... Akademiska personer alltså... jag kan inte ens skriva om upplevelsen mer detaljerat än så.


Vi har iallafall haft roligt och bestämde oss för att göra ett experiment för att vår lägenhet blir som en bastu med alla stora fönster. Bokstavligt talat är det soligt på ena sidan av lägenheten från kl 14 till klockan 19. Så det var vi tvungna att göra något åt, iallafall tills jag övertalat Martin att vi behöver en air-con. Vilket vi gör. För jag kan inte se oss överleva här en sommar till utan en iallafall.

Så vi bestämde oss för att måla alla fönster, med sojayoghurt!

Sjukt, men det har faktiskt fungerat. Så länge vi håller fönstren stängda under soltimmarna så hindrar det värmen från att komma in, fast det fortfarande är ljust inne. Hur bra!? Det brukar göras som insynsskydd, men solskydd fungerade ❤️

rolla, rolla, rolla med lilla familjen.

När det torkade: (obs det gick jättefort)

Slutresultat! (inklusive lite smakprov av katterna)

Kolla vad fin ytan blev? Som en dimmig dröm av sojayoghyrt 😜 Billigt, enkelt att tvätta bort och bara att göra om nästa vår!

Gillar

Kommentarer