En present och första morgonen på campus på väääldigt länge...

KAFFE, Övrigt

Som lovar kommer här min present från M. Alltså wow. Jag har inte riktigt smält att den faktiskt är min HIHI och bönorna tog slut efter dag ett så väntar på nya innan jag kan öva igen... Ja, det är alltså nummer 2 på min önskelista. jag fick min espressomaskin!! Helt galet. Den hade dykt upp på tradera och han hade fått den för sååå mycket billigare än vad den kostar ny. Hur bra?

Här är hon :') Har inte hittat något namn än men det dyker nog upp när det är dags. Så fin. Så välskött. Och SÅ knepigt att komma in i tänket hur man gör en riktigt bra espresso. Det är vikt av bönor, det är hur mycket man pressar ner i portafiltret, hur mycket vatten som rinner genom kaffet OCH hur lång tid det tar. Sen såklart hur bra och nyrostat kaffet i sig är. Ojojoj. Detta spenderar jag gärna min höst med att lära mig hihi. Jag känner dessutom att det är en bra grej att man inte kan öva gränslöst mycket per dag, så möjligheten att dyka in i ett hyperfokus finns liksom inte inom alla kaffe-aspekter (även om jag kan se på massor med videos om det på youtube såklart...). Känns som ett bra intresse. Så länge bönorna är mestadels koffeinfria...

Bild två: min officiellt första latte-konst. HAHA. Väldigt tillåtet att hata den.

Idag knallade jag iallafall till campus för första gången sen... 1,5 ÅR sen?! Hur är det ens möjligt haha. Tänk att jag faktiskt fick min distansutbildning tillslut. Helt sjukt. Men måste medge att det känns väldigt mysigt att komma iväg och sitta lite bland alla andra pluggisar. Men det kan ju också vara för att det regnar idag och det är det bästa jag vet.

Kolla fint jag har det. Lyx att gå i skola vid vattnet ändå.

Gillar

Kommentarer