En ångest-tisdag

Övrigt

Hej hopp. Humöret är inte på topp och jag har hela dagen försökt göra små saker för att bota en plötslig klump i magen och bakom hjärtat som bestämde sig för att dyka upp. Det började med att jag vaknade upp imorse efter en dröm som gjorde mig lite ledsen. Ingen dålig dröm direkt, mer en nostalgisk dröm om person jag tyckt om för länge länge sen. Nostalgi alltså. Det dödar mitt hjärta, samtidigt som jag känner att kärlek och känslor och fina personer är något av få saker som är värt att leva för. Men tänk att något som är fint samtidigt kan göra ont, men det kanske är priset man får betala för att ha fått ha kärlek i sitt liv. ❀

Mina knep mot ångest:
❀ träna
❀ baka eller laga mat (göra något fint med händerna för dig själv liksom)
❀ ät ordentligt! måltider + mellanmål.
❀ sov middag. vila. lyssna på en podcast med mysiga röster.
❀ rita eller pyssla. Gör något kreativt under en filt med en kopp te.
❀ städa i ditt hem. kanske känns tungt, men att städa i sitt utrymme brukar skingra ångestmoln, iallafall hos mig.

❀ be någon om hjälp. du måste inte göra allt själv.
❀ skriv en lista på allt som du har ångest över, och en annan lista på allt som du har i huvudet. få ner allt på ett papper!

och ibland, som för mig idag, hjälper ingenting. då får man helt enkelt bara andas igenom dagen och hoppas att man vaknar upp och mår lite bättre imorgon. jag gjorde en myskaffe nu, och ska försöka få ner lite kommentarer i min uppsats innan jag går och lägger mig. att skriva här hjälper också.

vad brukar du göra när du har ångest?

Gillar