Drömmar 1

Mål och drömmar har ju aldrig riktigt varit min grej, och efter studenten kändes allt så himla tomt, konstigt och svårt. Det är ju liksom så brutalt annorlunda att gå från att på riktigt jobba heltid i skolan (vilket tog mig lång tid att förstå, att det är som ett riktigt heltidsjobb - fast med läxor) till att plötsligt vara fri över att bestämma över si egen tid, betala hyra ifall man vill flytta hemifrån, hitta någon form av väg till en inkomst som kan låta en leva det liv man vill. Mitt första år kände jag mig hallfall så himla lost, hade inte kommit in på AFUK, hade Calle så det gjorde inte så mycket och kunde jobba 9,5 timmar i veckan och leva på det. Lyxjobb cirkuslärare verkligen. Men det är så himla svårt när man är mitt i en livskris av "varför har jag inte lyckats göra något innan jag är 20 än?" jo lilla vännen det är för att du gått i skolan hela ditt liv och plötsligt blir blir utkastad på grönbete och förväntas överleva/vilja något med ditt liv/ha en plan att plugga direkt typ.

och det hade inte jag. Och det har jag fortfarande inte. Men vad jag vet nu är att jag vill resa mycket, jobba på eget bestämda timmar (jag gillar det här med att jobba via datorn med bilder, redigering, formgivning, text osv) och kunna göra så många roliga saker som jag kan. Jag vet att man säger att man inte kan ha roligt hela tiden - men VARFÖR INTE?

Jag har som roligast när det bara är jag och Vera, ute på en resa där vi kombinerar turistiga saker med att skapa oss en vardag som funkar för oss på en annan sida av jorden. Och hur coolt är inte det? Hitta hur ens vardag skulle vara på en paradisö i indonesien tillexempel, hur många är det som vet det?

En av mina andra favoritstunder är också såklart sitta i timmar på EH md Paulina och bara finnas vi två i alla timmar den dagen. Beställa in kaffe och fika om vartannat och prata konstant för att orden aldrig tar slut. Saknar dig så himla mycket. Våra fikadejter är för långt bort just nu..

Summa: Jag tycker mest i hela världen om mina kompisar och att få göra roliga saker med dom. Mina djur, att pussas och kramas. Rufsa om i håret på mina syskon och kittel-brotta ner Amandus bara för att jag alltid kommer kunna göra det oavsett hur mycket längre han är! HA!


Gillar

Kommentarer