Dags att veckoplanera

Planering och organisering

Som en äkta jungfru och person som inte tror att det är hälsosamt att gå omkring med allt i huvudet, har jag stoppat in en game changer till rutin i mitt liv. Att planera veckan som kommer varje söndag! Jag kallar det...sönsagsplanering...dududu!


Att varje vecka sätta sig ner och strukturera upp de kommande sju dagarna är ett sätt att verkligen få koll på veckan. För mig passar söndagar bäst men vilken dag som helst funkar såklart. 📝 Söndagsplanering är också ett superbra verktyg för dig som känner dig fast i ett hamsterhjul där du gör samma saker men ändå inte hinner med någonting. Planera dina dagar för att få mer tid till att göra det du vill helt enkelt! OCH få fler saker gjorda. OCH för att sluta dribbla prokrastineringsbollen (you're guilty, I know it... 😉).


Såhär söndagsplanerar jag!

Vad som behövs:

☑️ Kalender av någon form. Jag har en från personlig almanacka som jag har gjort själv!
☑️ Två till tre pennor i olika färger. Gärna sudd-vänliga.
☑️ Mobil och din kalender i den. Ett digitalt schema är nämligen inget du INTE ska ha. Det är en nödvändighet, för att dela viktiga saker med din sambo eller familj för det första. För det andra, för att du inte ska vara beroende av att ha med din fysiska kalender hela tiden heller.
☑️ BONUS! Fina klistermärken. För att allt blir roligare med klistermärken.

Börja nu med att slå upp din nya vecka i kalendern! Äntligen nya och fräscha sidor 😍 Mina brukar vara helt tomma, men denna vecka kunde jag inte hålla mig ifrån att pynta lite i förväg. Det ��r nämligen min födelsedagsvecka! Tjiho :') Undrar hur det kommer kännas att fylla 25 egentligen.. måste ju nästan vara en topp av vuxenhet. Jag ska i vilket fall som helst både få fira min vecka hemma med min familj och hos världens bästa Vera! Vi ska göra massor av kul saker som ni ser.

Tillbaka till ämnet. 🎂 Jag brukar börja med att skriva in saker som jag bestämda i min google-kalender. Alltså bokade saker som kompisdejter, föreläsningar och resor och så vidare. Den här veckan innebar det lite av varje. Till och med en tågtid att passa liksom!

Google Kalender - Jag kan inte pusha mer för något annat än att du. behöver. en. digital. kalender. också. Hela ditt liv framöver borde ligga digitalt för det är så otroligt hjälpsamt. Välkommen till 2020! 📲 Är du en sån som jag som också älskar att göra-listor, tänk lite på det som att om du veckoplanerar kan du använda din kalender som både en plan för veckan OCH en to do-lista för varje dag. Men ditt schema bor helt enkelt i mobilen också!

Såhär ser det ut nu! Stegen efter att skriva in ditt schema för veckan är helt enkelt att:

1. Föra över viktiga saker du vill få gjort under veckan men inte har någon specifik dag för än.
2. Planera veckans middagar och/eller kanske luncher. För mig blev det lite annorlunda denna veckan eftersom att jag inte är hemma de flesta dagar, men jag gjorde vad jag kunde!
3. Pynta veckan med fina stickers, teckningar och checklistor. Jag köpte mina klistermärken på TGR!

Nu är du färdig! Grattis och heja dig! 🥳 Här kan du såklart välja att fylla i dina checklistor också, jag brukar planera vad jag ska göra kvällen innan. Därför har jag nu lämnat veckan tom. Ett system jag går efter är att planera mina dagar i block. Vilket hjälper så himla mycket, särskilt för att få saker gjort utan att det känns stressigt eller för mycket och jag måste säga att det har hjälpt mig otroligt mycket nu på universitetet. Det kanske blir ett annat inlägg av det. Glad söndagsplanering!

Gillar

Kommentarer