Chore sticks - DET BÄSTA NÅGONSIN

Vilka dagar vi har haft här i kollektivet alltså!! Sen jag kom hem från Stockholm och det var halvt kaos hemma så har vi börjat använda chore sticksen som jag och M gjorde i ordning för några månader sen. Konceptet kommer från Jordan page och inlägget hittar du här. Så himla smart. Nu ska jag visa.

Du behöver lite glasspinnar, tror jag köpte på Panduro. Sedan behöver du en drös med lagom stora hushållssysslor, en penna och en liten kopp eller burk att ha pinnarna i. Sedan skriver du ner alla små sysslor på pinnarna och ställ de i en kopp, gärna så texten syns så lite som möjligt.

Regeln är ta en pinne om dagen och gör den innan du går och lägger dig. Man får ju såklart ta en till pinne om man känner sig extra peppad men tar du upp en andra pinne så behöver du göra den också. Så det är liksom inget väljande och vrakande vi pratar om här, haha. Väldigt bra och ADHD-vänligt måste jag säga. Alternativet att smita undan finns liksom inte, No, Nope, Nej. 😉

Detta har vi nu gjort i fyra dagar. FYRA DAGAR! Och skillnaden är brutal haha. Nu ska jag berätta. Vi har tillsammans: torkat köksskåpen, rensat ett avlopp, städat handfat i badrummet, torkat alla hyllor och ytor i badrummet, städat ugnen, torkat kaklet i köket och damsugat i 15 minuter MED MERA. Tolv hela saker har vi hunnit med och alltså, från (ungefär) noll saker om dagen så har vi det numera så HIMLA så rent hemma. nästan helt sjukt. Precis efter första dagen när jag drog pinnen som sa torka köksluckorna kändes skillnaden stor.

En viktig grej är också såklart att skriva dit lite roliga grejer också. M fick exempelvis lek med Esther som första pinne och det blir ju liksom bara lite extra nice och mysigt då?! När man slipper vara den som torkar köksskåpen eller handfat liksom, haha.

Tror du att detta skulle vara en grej för dig att testa? Vad tycker du om Jordan Page's video? Och om andra varianten av pinnarna, BORED STICKS?! Nä men jag kan inte ens förklara vilken grej det här är. Håller bara tummarna nu för att rutinen håller ut här i ADHD-kollektivet. Men det blir liksom alltid lite nytt och spännande när man varje morgon får dra en ny pinne.

Nä, nu är det dags att sova!

Puss och godnatt! ❀

Gillar