Berlin 2017 | Fyra ställen vi åt veganskt på

Resor, Hållbarhet

Nu är jag här! Jag och mina fyra bästa matställen vi sprang på i Berlin denna gång. Med veganska alternativ såklart.
Vi börjar!

Yellow Sunshine Burger
Wiener Str. 19

Först ut är YSB som nog är det stället vi åt flest gånger på, tillsammans fyllde vi ett helt 10-klippkort och fick den elfte burgaren gratis ;). Bra jobb tycker jag!
Restaurangen ligger ett hörn ifrån Görlitzer park och närmaste station är Görlitzer Bahnhof. Åk dit.
Det finns ett hav av veganska burgare med olika sorters fejkkött och andra former av substitut. Min favvo var den här på bilden(NAMN), och cupcaken dom hade en gång var så. God. Ska verkligen försöka experimentera fram en likadan.

Pommesen får vi såklart inte heller glömma, de var som crispy fries från Max fast TUSEN GÅNGER BÄTTRE. Och tänk det. Det är fan rätt bra.

+ för trevlig personal och gullig hund
- Fiskburgaren. Men det kan också ha varit för att vi tog med den och åt senare, då var den mosig och äcklig. Den borde kanske få en till chans...

Huong Que
Bergmannstr. 96

Ett vietnamesiskt ställe vi hittade, men gick tyvärr bara dit en gång. Jag hade så himla svårt att välja (som alltid..) för hela menyn hade liksom veganska motsvarigheter till varje rätt dom hade. Så kul!!
Vi valde att dela på en rätt med vårrullar (de bästa jag ätit någonsin) och en svamp- och grönsaksgryta typ. Med ris såklart.

+ Bali-flashback med fruktdrinkar.
+ Måste än en gång bara nämna HUR goda vårrullarna var. Min favorit av allt. Om du går hit igen Vega, ta dom då.
- Lite märklig personal..eller så fick vi kanske bara en skum servitris.

Såhär fina var husen på andra sidan gatan. Känns helt knäppt nu i efterhand att vi faktiskt åt på uteserveringen. Vill ha ute-väder igen tack.

Let it be
Treptower Str. 90

Veganskt crêperie! Säger bara gå hit, det tog en liten stund men var så himla mysigt och värt.
Idun åt en matig galette med vegoskinka, ost och lök och den var nom, men inget slog såklart min snickers-galette med jordnötter.

+ När vi frågade om de tar kort svarade killen i kassan ”såklart, det är ju 2017. Men jag vet, resten av Berlin är lite efter..”
+ Fina vimplar och fairylights. Mycket instagramvänligt ställe.
- För en hungrig person som jag känns en galette alltid lite lite om man typ ska äta lunch. Men man får väl kanske ta en efterrätt också då...

Warung Surabi
Hufelandstr. 16

Här kommer nog det stället med sorgligast bild på maten. Vi tog med den och knallade en barnvagn till närmsta park men då hade glassen såklart smält. Men så får det vara för det var gott iallafall.
De har matiga och söta lite tjockare pannkakor, och ett par veganska alternativ på varje sort. Vi tog en med knackigt strössel på. Mums.

+ Vegansk glass och gulliga stolar.
- Hungriga jag hade nog velat ha mer ifall jag ätit bara här som lunch. Det är ett seriöst problem detta.

Avslutar mina tips med dessa gulliga grejjer. Hejdå!

Gillar

Kommentarer