7 dagar som RAW vegan

Hållbarhet

Här kommer äntligen mitt min första testomgång att äta en RAW vegansk kost, alltså ingen tillagad mat. Min inspiration har jag fått från youtubern Kate Flowers som lägger upp många What I eat in a day-videor.

Jag bestämde mig för att testa själv, googlade runt och hittade massa tips på måltider, recept and so on. Och sen körde jag i 7 dagar!
Det optimala hade varit 14 dagar, men jag hade inte pengarna till det och för en månad som RAWvegan i Sverige på vintern, ligger nog matkostnaden på ca 2500-3000 kr om du tränar. Vilket är det dubbla mot vad jag brukar lägga på mat i vanliga fall. Men i sommar, då jäklar.

Dag 1:

Första dagen gick bra, jag började såklart lätt med smoothie till frukost och gjorde sen vietnamesiska vårrullar till lunch. Jättegott! Men givet var ändå att det var ovant att preppa och pyssla så mycket för att bara äta mat. Detta försvann dock ganska fort, och beror ju helt på vad man väljer att laga. Vill man ha det så okomplicerat som möjligt är det ju bara att slänga ihop en smoothie.

Var och tränade.

Dag 2:

Bra, livspepp och kände mig glad!
Åkte skridskor med Vera.
Lite migrän, troligtvis utrensningssymptom.

Dag 3:

Fruktsallad till frukost. Gott och jag var fortfarande sugen!
Lunch med Johan på hälsocafét, åt RAW pizza.
Ont i magen pga stress tror jag.

Utrensning: ont i huvet. Kände mig seg och hade en ordentlig fuldag.

Dag 4:

Var pigg, glad och hade mycket energi!

Tränade.

Är utrensningen över nu? jajajajaaaaa

Min typiska middag, gigantisk sallad med blomkålsris, paprika, gurka, äpple, riven morot och avokado. Och ärtpesto såklart. Och soja, för det bestämde jag att jag fick äta.

Dag 5, 6, 7:

Har aldrig känt mig pigg på det här sättet förut, jag gick liksom omkring och väntade på min konstanta dipp av trötthet men den kom aldrig. Jag är verkligen så taggad på att testa detta lite närmare sommaren. Det är tyvärr lite för pricey för att jag ska kunna äta RAW en längre tid. Men e din du möjlighet, testa!!

Smidigt att ha i kylen:

1. Jordnötssmör. Jag gjorde eget första dagen. Recept på min matblogg snart.

2. Dadelbollar. Bästa melliset/frukost/godiset.

3. Blomkålsris. Jag körde ett blomkålshuvud i taget i matberedaren och förvarade sen i en stor matlåda.

4. Någon form av dressing/ärtpesto/hummus.

Vera X2 comes in peace på middag.

Frukosttips:

1. Smoothie!
Såklart. Ha i minst 5 bananer, ingen låtsasmat här inte.

2. Fruktsallad med spenat.
Enkelt sätt att få i sig gröna blad om man är trött på att mixa ner dom i en grön smoothie.

3. RAW "müsli".
Praktiskt taget uppskuren frukt som bananer, äpple, apelsin toppat med russin, hampa- och chiafrön. Plus ex bananmjölk/hemgjord havremjölk.

Sen har jag också lyxen att bo brevid Hälsocafét på Hornsgatan i Stockholm. Där åt jag både lunch med Johan och fikade med Paulina en gång.

Andra saker jag såg till att ha hemma:

1. Chiafrön.

2. Hampafrön

3. Dadlar

4. Bananer

Är jättesugen på att testa detta igen, och ska hitta på ett kul sätt att skriva om det också. Vill man kanske ha som en RAW-dagbok? Förslag är välkomna.

Gillar

Kommentarer