21:35

Hemma och sånt , Katter

Nu tycker jag vi tar ett djupt andetag och ser fram emot en ny vecka på planeten jorden. Jag hade en helt okej plugg-dag igår men känner fortfarande att jag varit borta en vecka. Har inte riktigt landat hemma än. Tror jag ska krypa ner i sängen och se lite på Youtube, kanske lyssna på något mord-mysterium och sedan sova tidigt. Tänk om man skulle kunna få till en morgonrutin som kommer igång innan 09?? Det vore ju en dröm. Släng på en morgonpromenad på det så, haha, är vi igång...

Denna idylliska pluggplats vid köksbordet. Nästan lika fint som i mitt kontor...

Nu har Zen åkt till sin nya familj, så vi har alla varit lite ledsna. Men det kommer nog gå bra, personerna som kom och hämtade henne verkade väldigt snälla iallafall. Dessutom kommer hon ha både katter, hundar och barn att leka med. Kommer bli hur kul som helst.

Det svåraste med att vara jourhem tror jag inte är just att kissarna ska få nya hem, utan snarare att hemmen nog aldrig riktigt kommer kunna förstå det jobb som man har lagt ner på den lilla individen. Vi har ju dessutom mest fått ta hand om katter som inte är tama än och behöver socialiseras - och det är ju ett sjukt stort jobb i sig. Alltså verkligen större än vad man skulle kunna tro liksom. Emotionellt och fysiskt tungt nästan samtidigt som man ska deala med kattsand på golvet och fräsande kissar som egentligen mest är rädda (och faktiskt inte hatar en, även fast det känns så).

Har någon av er varit jourhem någon gång? Eller skulle du vilja bli? Är nyfiken! Det är fortfarande en så himla fin grej att göra för en lite ensam varelse i universum liksom. Fint att hjälpa någon.

Gillar