07:00

Övrigt

Hej mina små häxor! Haha, klockan är strax efter nio (andra gången jag skriver detta inlägg...) och jag har precis vaknat efter en förlorad kamp mot morgon-Vega. Hon existerar bara på morgonen när mitt alarm ringer klockan 7 och tycker att ungefär vad som helst är rimligt att använda som ursäkt för att få ligga kvar i sängen. Hur många av er går upp klockan 7?

Jag har verkligen fått en mersmak på fenomenet att gå upp tidigt, först efter ett hemma-retreat och sen två veckor ytterligare på eget initiativ faktisk. Såhär gjorde jag:
Morgonrutin: gå upp klockan 7, skriva i 15 minuter och morgonyoga Sen frukost (gärna något som du blir glad av att få äta! Det är ändå ganska lätt att ha färdig pannkakssmet i kylen och steka till på morgonen, hehe).
Kvällsrutin: Yoga klockan 20 följt av minimerad skärmtid, och sen sängen vid klockan 22.

Jag tror att det som lockat mig mest och gör att jag känner så djupt inom mig att detta är något jag vill göra är egentiden. EGENTID hörni! Vilken uppfinning. Eftersom jag är en person som både behöver och vill ha mycket egentid har det känts jätteskönt att få flera timmar för mig själv på morgonen (förresten tror jag att det är få personer som inte är i behov av egentid. Hanna och jag krossade myten om extroverter över en kopp te härom kvällen. Sorry, ytterst tveksam på om ni finns faktiskt).

Egentid har varit en stor grej för mig och det är verkligen dags att jag prioriteras i mitt eget liv. 2021 är verkligen ett ME-år! Och det är en stor grej för mig. Att faktiskt prioritera MIG och ingen annan. Strunta i vad andra tycker, tänker och känner om mig. Eftersom 2020 var året för self-love så känner jag också att jag känner mig redo för att prioritera mig själv. Med all kärlek till er där ute såklart! Detta är inte vägar jag väljer att gå för att jag är arg på någon utan för att jag är trött. Min energi är slut. Jag orkar inte fylla på min egen tank utan hjälp längre. Vill du vara min vän, då är det din tur att ta lite ansvar. Jag är trött på att ta ensidiga initiativ som inte uppmärksammas. Det är slut med det detta ME-år! Är man två personer som tycker om varandra, då är det två personer som hör av sig. Och jag tycker fortfarande om dig ändå, men jag är så trött att jag orkar inte ge min energi iväg hur som helst längre.
PUSS!

Gillar

Kommentarer